en en


 

ОСНОВНИ ВИДОВЕ АНАЛОГОВИ КАМЕРИ

 

Куполните камери- са идеално решение за заведения, хотели , офиси и магазини, както и за всякакви места до които клиентите имат достъп .Те много лесно се вписват във всякакъв интериор, за разлика от по-големите камери. Чрез тях можете да наблюдавате клиентите и персонала дискретно - камерите се монтират на тавана, покрити са с купол от непрозрачна пластмаса, и е трудно да се разбере накъде е обърната самата камера и какво точно наблюдавате с нея. Друго нейно предимство е, че е несравнимо по-трудно да бъде счупена или открадната в сравнение с другите камери. Въпреки малкия си размер камерата предлага впечатляваща картина - идентична с тези на камерите от класическата серия. Предлагат се варианти за вътрешен монтаж ,външен монтаж/водоустоичиви и/или вандало устойчиви/ и с инфрачервено осветление/ден и нощ/.

 

Корпусни камери - камери които се използват почти във всяка система за видеонаблюдение, Обикновено се предлагат без обективи, благодарение на това може да се монтира всякакъв обектив в зависимост от Вашите нужди - фиксиран (широкоъгълен или насочен), вари-фокален (обектив, който Ви позволява да променяте фокусното разстояние според вашите предпочитания), с ръчна или автоматична бленда, а също така и възможността им да се монтират външно (поставят се в кожух) ги правят предпочитани почти от всички.

 

Капсуловани водоустоичиви камери  с инфрачервено осветление.

Те са специално проектирани за видеонаблюдение на външни ниско осветени места или в "агресивни" условия (замърсени цехове, автомивки, складове и др.) Камерите са вградени в херметически корпус с потгревател, благодарение на което работят до -10° С. Вградената инфрачервена подсветка ги прави изключително полезни при сумрачни или тъми условия. Инфрачервената подсветка представлява съвкупност от малки диоди, които заедно излъчват светлина на вълни невидими за човешкото око, но видими за камерата. Крайният ефект е, че дори в непрогледна за човешкото око тъмнина камерата снима ясно като посред бял ден.Това прави инфрачервените камери особено удобни за наблюдение в места без постоянна светлина. Подходящи са за наблюдение на конкретни обекти през нощта - врата, машина, коридор, сейф, както и за външен монтаж.Много често евентуалният крадец промъкващ се в абсолютна тъмнина не подозира,че в момента го снима и записва инфрачервена камера.

 

 

 

Скритите и мини камери- са идеално решение за дискретно наблюдение.Тези камери са най-лесният начин не само да ограничите кражбите от персонала, а и да разберете кой точно ги извършва.   

                           

Мини камери - най-малките като обем камери. Използват се в системи за видеонаблюдение монтирани във   вътрешни помещения, където е необходимо много добро качество на изображението и дискретно поставяне с цел никой да не разбере, че същото помещение се наблюдава. Всяка камера има вграден вискокачествен микрофон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скрити камери - това са камери замаскирани в противопожарни датчици, PIR датчици , водни разпръсквачи и др.. Подходяща е за използване в случаите, когато устройството трябва да работи инкогнито, но обстоятелстватналагатда се монтира на места, където прикриването е трудно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Високоскоростни камери (PTZ) - изключително ефективни при системи за видеонаблюдение с които работи охраната на даден обект.PTZ камерите имат различни приложения от тях зависи дали те ще бъдат външни /водоустоичиви / или вътрешни и с каква светлочуствителност. Основно приложение намират в големи магазини, казина, банки, болници,офиси ,открити пространства/дворове,паркинги/ и въобще за системи за видеонаблюдение за които изискванията са детайлно изображение на картината при движение на даден обект, моментална завъртане и приближаване на камерата. Управляемите камери позволяват пълен контрол на околността - без слепи петна и без пропуски в системата. Оператора на системата може да завърта камерата в хоризонталната равнина (PAN), вертикалната (TILT), както и да управлява оптичното й увеличение (ZOOM). От тези три функции на управляемите камери идва и наименованието им - PTZ камери. Една такава камера може да замести няколко фиксирани камери, като Ви позволи да гледате точно обекта който желаете да наблюдавате, а не покрай/пред/зад него. Съвременните управляеми камери се управляват от високо-технологичен софтуер с много възможности.   Например, чрез софтуера можете да й зададете да обхожда даден маршрут автоматично - така избягвате нуждата оператора да я върти ръчно и му позволява да се занимава с други дейности и други камери. Друга полезна функция на софтуера е автоматичното проследяване на обекти - когато даден обект влезе в полезрението на камерата тя автоматично започва да го проследява докато не излезе от обхвата й. Това ви гарантира, че няма да изпуснете някой нарушител заради отсъствие или разсейване на оператора.

 

 

 

 

 

     

 Виж   Test  PTZ